Ознака: банкноти

Новите банкноти од 100 и 200 евра пуштени во оптек

Новите вегански банкноти од 100 евра и 200 евра, најновите во серијата „Европа“, денеска влегоа во оптек. Серијата беше пуштена 2013 година за да ги...

Нов изглед на банкнотите од 100 и 200 евра

Европската централна банка во Франкфурт го претстави новиот изглед на банкнотите од 100 и 200 евра, кои ќе бидат во оптек од 28 мај....

Туристите полудеа по банкноти од 0 евра, со ликот на Маркс

Банкнотите имаат воден жиг, холографска заштита, ефект видлив под УВ-зраци, а тоа е една од причините што колекционерите за нив плаќаат и по 3.000...

Нови банкноти од 100 и 200 евра во промет од следната...

Нови банкноти од 100 и 200 евра треба да бидат во промет од 28 мај следната година, објави денеска Европската централна банка (ЕЦБ). Изгледот на...

Книжните десетденарки и педесетденарки заминуваат во историјата

Се повлекуваат книжните десетденарки и педесетденарки од промет. Од вторник граѓаните ќе можат да ги користат новите полимерни банкноти со оваа вредност или монетите....

Книжните банкноти од 10 и 50 денари ќе важат до 15...

Народната банка на Република Македонија денеска на својата веб-страница, на официјалната страница на социјалната мрежа „Фејсбук“ и на официјалната страница на социјалната мрежа „Твитер“...

НБРМ ги претстави првите полимерни банкноти

Народната банка на Република Македонија(НБРМ) го претстави на јавноста првичниот сликовен приказ на првите полимерни банкноти на Република Македонија, коишто на 15 мај годинава...