11.3 C
Skopje
25.10.2020 - 20:35

Ознака: Банка за храна

„Банка за храна“ најави акција за подигање на свеста за загубите...

Здружението „Храна за сите – Банка за храна Македонија“ и партнерите ЦБФ Македонија, членки на ВСС Ефект Коалицијата и волонтери од бројни организации, решија...

Ниту поранешната, ниту сегашната власт не го решава проблемот со гладта

Во светот се произведува храна која може да нахрани 12 милијарди луѓе, една третина од неа се фрла, а имаме една милијарда луѓе коишто...

Претседателските кандидати во борба против гладта

Коалицијата за борба против гладта организира свечена церемонија на која се поканети претседателските кандидати, кои треба да потпишат свечена изјава, со која доколку би...

„Банка за храна“ ја шири пораката против фрлање храна

Иницијативата „Банка за храна - Македонија“ се залага за ширење на пораката против фрлањето храна. „Помалку фрлена храна – помалку глад“ е главен припритет...

За една година се фрла храна вредна два милиона евра

Ако претпоставиме дека има околу 500.000 домаќинства, едно скромно ситуирано домаќинство фрла храна во вредност од 300 до 800 денари месечно. Тоа најчесто се...

Расте интересот за Банката за храна во Кавадарци

Расте интересот за донирање во Банката за храна во Кавадарци.Од овој месец храната со општинско возило ќе се носи во домовите на социјално загрозените...