Ознака: банкарство

НЛБ Банка по петти пат ја доби наградата за најдобра банка

Европски награди за банкарство за 2020 година НЛБ Банка АД Скопје на годинешните Европски награди за банкарство за 2020 година ја доби петтата награда по...

НЛБ Банка во соработка со Кроација Живот воведе прв и единствен...

Животното осигурување станува се позначајна придобивка особено кога се работи за обезбедување на дополнително сигурносно покритие при користење на некој од НЛБ кредитните продукти. ...

Во време на пандемија оставени сме на немилост на државата

Оштетените штедачи од Еуростандард банка порачуваат Покрај надлежностите, Народна банка има и неограничени права и овластувања од издавање на дозвола за работа на банка, контроли...

Интеграција на Охридска банка со Шпаркасе Банка Македонија

Собранието на акционери на Охридска банка АД Скопје и Собранието на акционери на Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје на 5 октомври донесоа одлуки за...

Склучен договор со банките за обесштетување на клиентите на Еуростандард банка

Фондот за осигурување на депозити ги известува депонентите – физички лица (резиденти и нерезиденти) на Еуростандард банка АД Скопје во стечај дека е склучен...

Костовски бара поддршка за повлекување на одлуката за стечај на Еуростандард...

Сопственикот и најголем акционер на Еуростандард банка, Трифун Костовски, упати јавен повик во кој бара поддршка за повлекување на одлуката на Народна Банка на...

НЛБ Банка со нова современо опремена експозитура во Тафталиџе

НЛБ Банка денеска со отворањето на нова експозитура во населба Тафталиџе ја прошири својата продажна мрежа на уште една локација. Новата експозитура ќе го...

Закажано првото рочиште за стечајната постапка за Еуростандард банка

Стечајната постапка над должникот Еуростандард банка АД Скопје му е доверена на стечајниот управник Душко Тодевски од Скопје. Првото рочиште за испитување и утврдување...

Ангеловска-Бежоска: Укинувањето на дозволата на Еуростандард банка е изолиран случај

Банкарскиот систем останува стабилен, а укинувањето на дозволата за работење на Еуростандард банка е изолиран случај кој нема да влијае врз другите банки во...

НБРМ: Банкарскиот систем останува стабилен, граѓаните треба да бидат спокојни

И по укинувањето на дозволата за основање и работење на Еуростандард банка АД Скопје – банкарскиот систем е и останува стабилен и сигурен, велат...