Ознака: банкарски сметки

Руските власти ги замрзнаа банкарските сметки поврзани со Навални

Руските власти ги замрзнаа поголем дел од банкарските сметки поврзани со опозицискиот лидер Алексеј Навални, кој се наоѓа во затвор поради истрагата за наводно...

Заминуваат во странство за да се раздолжат дома

Хрватска Околу 270.000 хрватски граѓани во Хрватска имаат блокирани банкарски сметки, вели статистиката на државната Финансиска агенција (ФИНА). Минатата година бројот на блокирани граѓани изнесуваше...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за...

Турција апси 417 лица за праќање пари во странство

Турските власти наредија апсење на 417 лица осомничени за испраќање 2,5 милијарди лири, или 419 милиони долари, на банкарски сметки во странство. Апсењата се изврпшени...