Ознака: банкарски сектор

Ангеловска: Каматите на кредитите не може да бидат укинати, банкарскиот сектор...

Банките ќе пресметуваат камати на одложените кредити за да се овозможи нормално функционирање на банкарскиот сектор. Министерката за финансии, Нина Ангеловска, вели дека функционирањето...

Се засилува борбата за клиенти во банкарскиот сектор

За разлика од соседството, каде што сегашното ниво на каматните стапки на банките не им ги гарантира приходите што ги имале порано, банките во...

Конкуренцијата наметнува борба за клиенти

Новините во банкарските продукти и воведувањето продукти што досега не биле познати на домашниот пазар, како што велат упатените, е знак и за раст...

Одржана 31. сесија на Клубот на истражувачи

Македонскиот банкарски сектор најголема ефикасност покажува во 2007 година, а најниска во 2011 година, покажува анализата направена во рамки на трудот „Оценување на ефикасноста...

Се заострува ли конкурентноста во банкарскиот сектор?

Со новите банкарски продукти во кои е вклучено и животно осигурување, покрај потребното финансирање корисниците добиваат и заштита на целото семејство преку полисата за...