Ознака: бамбусов

Во Камбоџа се патува со бамбусов воз, во Хонгконг со ескалатори

Најчудните превозни средства Најчесто се патува со автобуси, такси, возови и други вообичаени превозни средства. Сепак, постојат неколку невообичаени и зачудувачки превозни средства низ светот...