18.8 C
Skopje
18.10.2021 - 18:23

Ознака: Балкански држави

Балканските држави со различни погледи кон минатото и иднината

Тоа што за едни е помирување, за други е понижување Меѓу балканските народи има различни погледи на историјата. Како најкарактеристични се издвојуваат и недоразбирањата меѓу...

Балканските држави ги отвораат границите

Отворањето на меѓуграничниот промет и престојувањето на плажите и во угостителските објекти во земјите од регионот ќе продолжи според основните мерки за заштита од...