Ознака: Балканска

Успешна балканска наркохајка

Невообичаено совпаѓање на две големи полициски хајки против наркобосови во Србија и во Хрватска. Во Србија е уапсен Дарко Шариќ, заедно со адвокати и...

Сеалбанска интеграција може, балканска никако?!

Случувањата во Тирана уште еднаш ги потврдија сите фрустрации што се присутни на овие простори и тоа дека и на најдобрите идеи се гледа...

Празникот на жените низ балканска диоптрија

Балканските жени се далеку од економска, а уште подалеку од политичка еднаквост со мажите. Пандемијата на коронавирусот дополнително ја влоши состојбата на жените, кои...

Балканска дипломатија за заеднички регионален развој!

Во поново време дипломатијата добива и нови функции за промовирање на националниот економски, културен и традиционален идентитет на одредена земја, но и регион. Затоа,...

Брисел се оддалечува од балканската пролет

Процесот на дестабилизација на Балканот, преку протестите во неколку земји, во голем дел е последица на регионалното слабеење на влијанието на ЕУ Нема балканска пролет,...

Балканска изложба „Мост“ во КИЦ

На 14 февруари, со почеток во 20 часот, во културно-информативниот центар „Скопје“, во изложбените салони „Империјал 1 и 2“, ќе се отвори шестата по...

Македонија и Скопје ми се како втор дом

Јас сум човек што ги чувствува просторот, луѓето, енергијата и можам да кажам дека ми одговараше животот во Скопје. Тоа ми е еден од...

Балканска промоција на минијатурниот казан на саемот во Белград

На неодамна завршениот меѓународен фестивал на храна што се одржа во Белград, на кој беа присутни претставници од повеќето земји од регионот, нашата земја...