Ознака: Балканска маршрута

Мигрантите на балканската маршрута изложени на полициско насилство

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА „Се смееја додека нѐ тепаа“ е насловот на текстот што го објави „Шпигел“, чиј автор престојувал во Бихаќ, кој посочува на насилството...

Балканската маршрута на дрогата станува помалку примамлива

Македонија, затоа што нема голем пазар и нема економска моќ, претставува само транзитна земја на трговски маршрути по кои патува дрогата. Но, од друга...