9.8 C
Skopje
27.11.2021 - 21:03

Ознака: Балканот

Балканот во чекор со надворешните политики на ЕУ

Надворешните и безбедносните политики на сите шест земји од Западен Балкан во голема мера се под влијание на ЕУ, со исклучок на Србија, која...

Зошто на Балканот има помалку починати од коронавирусот

Експертите од државниот универзитет „Гент“ во Белгија веруваат дека генетските варијации кај популацијата може да објаснат зошто во некои земји починале многу поголем број...

Балканот пред ново разочарување?!

Надежите и очекувањата за побрзо интегрирање на регионот во евроатлантските процеси почнуваат да се топат и кај граѓаните на Балканот растат незадоволството и скептицизмот...

Балканот влегува во најкритичната фаза

Во услови на влошена здравствено-економска состојба незабележано поминаа забелешките од реномирани меѓународни организации за состојбата во која се наоѓаат балканските земји, кога се имаат...

Воени дронови го освојуваат небото над Балканот

Ниската цена на чинење во споредба со други воздухоплови (како авиони или хеликоптери) и способноста автоматски, но и рачно, да извршуваат повеќе задачи одеднаш,...

Ципрас: Имаме водечка улога на Балканот, Грција повеќе не е „црна...

Грчкиот премиер Алексис Ципрас изјави дека со зачленување на Грција во Иницијативата 16 + 1, која ја сочинуваат земјите од Централна и Источна Европа...