11.5 C
Skopje
25.5.2019 - 9:59

Ознака: Балканика

Ермис Лафазановски во трка за „Балканика“

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика“, оваа година до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа следните 7 книги, од кои...

Групата „Балканика“ победи на јубилејниот „Охрид-фест – Охридски трубадури“

Во ревијалниот дел на последната фестивалска вечер настапија групите „Балканика“, „Колонија“ и Ален Исламовиќ Во Охрид на 6, 7 и 8 септември, на платото пред...