Ознака: бакнежот

„Бакнежот“ на Климт крие врска надвор од рамката

Сликата на Густав Климт „Бакнеж“, создадена на самиот почеток на 20 век, е од неговата златна фаза и интересен факт е што на оваа...

Францускиот министер најави враќање на бакнежот во филмот

Францускиот министер за култура Франк Ристер објави дека на глумците на француските филмски сетови повторно им е дозволено да се бакнуваат - ако се...