11.6 C
Skopje
6.4.2020 - 12:40

Ознака: Баден-Баден

Карлсен ита кон границата од 2.900 рејтинг-поени!

Со триумфот во Баден-Баден тој освои нови 14,4 рејтинг-поени и моментно има 2.875, што е седум поени помалку од неговиот најдобар рејтинг (2.882) во...

Како тргна целата работа со глобализацијата – финансијализација на светската економија

Анализа на д-р Сања Вујачиќ, „Геополитика“ Јуни, 1991, Баден-Баден: Дејвид Рокфелер, еден од кумовите на американскиот капитализам, ја отвора седницата на групацијата „Билдерберг“ (чиј основач...