Ознака: „Ацо Шопов“

Во Штип фестивал на претстави за деца „Малиот принц“

По едногодишна пауза, центарот за култура „Ацо Шопов“ во Штип повторно го организира фестивалот на претстави за деца „Малиот принц“, кој почна во неделата,...

Богородичната црква во Париз инспирација и за нашиот Ацо Шопов

Виктор Иго ѝ ги посвети најубавите книжевни описи, но катедралата беше инспирација и на голем број други уметници во текот на последните неколку века....

Едукативна работилница во основното училиште „Ацо Шопов“

„Како да се спаси планетата Земја“ е мотото на настанот што се одржа во основното училиште „Ацо Шопов“ во скопската населба Радишани. Идејата за...