-3.1 C
Skopje
25.1.2020 - 10:42

Ознака: Афродита

Кои се најпосакуваните и најумните жени на антиката?

Ако може да се суди по копиите на Праксителовата скулптура, Афродита била многу убава: сите статуи ја прикажуваат со рамен нос, тркалезна вилица, слатки...