Ознака: Африканска чума

АХВ: Сѐ уште постои опасност од појава на болеста африканска чума...

По новиот случај на потврдено присуство на болеста африканска свинска чума кај заловена дива свиња во реонот на Благоевград во соседна Бугарија, која од...

Поради африканската чума нема свинско од Србија

Во Македонија нема африканска свинска чума, состојбата будно се следи, а превентивните мерки се подигнати на максимално ниво, посочи директорот на АХВ, Зоран Атанасов,...

Работиме да не дојде до зараза со африканска чума

Посакуваме и работиме да не се префрли африканската свинска чума во земјава и трошиме пари за да не дојде до тоа, бидејќи на овој...

Забрана за чување свињи во домашни услови

Иницијатива на Агенцијата за храна и ветеринарство и здружението на производители на свињи и свинско месо За елиминирање секаква можност од појава и ширење на...

Африканската чума го поскапе свинското месо

БУГАРИЈА Намалувањето на производството во Бугарија нема да предизвика недостиг од свинско месо на домашниот пазар, а потребните количества ќе бидат надоместени од увоз До крајот...

Африканска чума ѝ се заканува на свинската популација

Од Агенцијата за храна и ветеринарство апелираат да се следат препораките за превенција и заштита од болеста, која не е опасна за луѓето, но...