4.2 C
Skopje
5.12.2020 - 23:18

Ознака: африканска свинска чума

ФАО обучува 350 ветеринари од Балканот за подготвеност на африканска свинска...

Иако вниманието на медиумите е свртено кон човечката пандемија, африканската свинска чума сè уште е многу актуелен проблем. Беснеејќи низ три континенти, никогаш досега...

По Србија и Бугарија, африканска свинска чума и во Грција

Во земјава не е детектирано присуство на африканска чума, ниту кај дивата, ниту кај питомата популација на свињите, соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство...

АХВ: Системот за справување со африканската свинска чума обезбедува заштита и...

Планот за итни мерки на Агенцијата за храна и ветеринарство, за справување со болеста африканска свинска чума обезбедува висок степен на заштита и спречување...

Свинско месо од Шпанија со вирусот африканска свинска чума

Агенцијата за храна и ветеринарство во пратка по потекло од Шпанија утврди присуство на вирусот африканска свинска чума. Вкупната тежина на пратката е 21...

Атанасов: Нема отштета за угинати свињи од нерегистрирани фарми

Селските домаќинства што одгледуваат свињи за сопствена употреба, да ги заколат или да ги понудат за откуп на месната индустрија ако немаат воведено или...

Забранет увоз на свинско месо од Србија во земјава поради африканска...

По официјално потврдување на присуство на болеста африканска свинска чума во реоните на Белград и Смедерево, во соседна Србија, заради заштита од внесување на...

Во Велика Британија откриено месо заразено со африканска свинска чума

На аеродромот во Северна Ирска во пратка со месо е детектирана африканска свинска чума, што е прв случај на овој вирус во Велика Британија,...

АХВ: Одгледувачите на свињи да преземат мерки за заштита од африканска...

На сточарите кои одгледуваат свињи им се наложува да преземат безбедносни мерки на фармите за да се спречи евентуална појава и ширење на болеста...