Ознака: Афоризми

Излезе книгата афоризми „Плашила покрај патот“

Од печат излезе седмата книга од едицијата „Балканска сатира“, „Плашила покрај патот“, прва на тандемот познати афористичари Миле Ѓорѓијоски и Витомир Долински. Книгата е...

Од печат излезе книгата афоризми „Плашила покрај патот“

Од печат излезе седмата книга од едицијата „Балканска сатира“, „Плашила покрај патот“, прва на тандемот познати афористичари Миле Ѓорѓијоски и Витомир Долински. Книгата првин е...

Афоризмите „Трагачи по парадокси“ во Белград

Третата книга од едицијата „Трагачи по парадокси“ на нашиот најплоден и најпознат афористичар, Миле Ѓорѓијоски, својата балканска промоција ќе ја има на 23 декември,...

АФОРИЗМИ

Македонизми И по имињата на своите народни херои се гледа дека нашиот народ јаде традиционални јадења (Питу Гули, Ордан Пиперката, Страшо Пинџур)! Судејќи според високите цени,...

Врачена првата награда за афоризам „Раковица 2019“ на Миле Ѓорѓиоски

Во Центарот за култура и образование во Раковица синоќа, на нашиот најплоден и најпознат афористичар и сатиричар Миле Ѓорѓиоски, му беше врачена првата награда...

Миле Горѓиоски денес ќе ја прими наградата за афоризам „Раковица 2019“

Нашиот најпознат афористичар и сатиричар, Миле Ѓорѓиоски денес ќе ја прими првата награда за афоризам доделена на Третиот фестивал за хумор и сатира „Раковица...

Кога би избирал државен празник, јас сум за Први април!

И во својата 95-та година, Ефтим Гашев пишува и издава книги, а последната содржи 6.000 афоризми „Кога би избирал државен празник, јас сум за Први...

Промоција на втората книга од едицијата „Трагачи по парадокси“

Денес во големата сала од Домот на градежници во Скопје, ќе биде промовирана втората книга од едицијата „Трагачи по парадокси“, која од печат излезе...

Излезе од печат втората книга афоризми од едицијата „Трагачи по парадокси“

Денес излезе од печат втората книга од едицијата „Трагачи по парадокси“, која за разлика од првата книга е напишана на два јазика и тоа...

Изложба на илустрирани афоризми на Миле Ѓорѓијоски во Србија

Нашиот најпознат и најплоден афористичар Миле Ѓорѓијоски, покрај многубројните промоции и изложби што ги има организирано во земјава, тој во повеќе наврати се има...