26.1 C
Skopje
24.8.2019 - 20:28

Ознака: атракција

Восочните фигури од Ѓоковиќ, Путин и Тито главна атракција за туристите...

Музеј на восочни фигури во српскиот град Јагодина, кој е единствен во Србија, деновиве е најпосетена дестинација на туристите, а фигурите од рускиот претседател...

Над 6.000 пеликани дел од пејзажот на Преспа

" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"] #РаскажиНиЗаМакедонија ПАРК НА ПРИРОДАТА ЕЗЕРАНИ Кадроглавиот пеликан е најзначајната и најатрактивна птица на Преспа. Популацијата на оваа птица од година на година...

Коњарка стана атракција за туристите во Мариовско

Во рамките на новоизградениот рекреативен комплекс, вистински рај за очите претставува коритото на реката Коњарка, кое е соѕидано од камен, а во рамките на...