22.8 C
Skopje
19.6.2021 - 17:57

Ознака: атентатори

Најсмртоносните атентатори во историјата

Пред да се случи Првата крстоносна војна, на Блискиот Исток се појавува една нова секта оформена од исламскиот мисионер со шиитско потекло Хасан и...

Пет убиства на славни личности кои го потресоа светот

Оние кои се наоѓаат на високи позиции на моќ честопати живеат во постојана опасност. Низ текот на историјата има многу случаи во кои влијателни...