Ознака: Атанас Запарјанов

Бугарија ќе набави осум борбени авиони Ф-16 за 1,2 милијарди долари

Бугарија ќе купува осум борбени авиони Ф-16 за 1,2 милијарди долари. Како што објави бугарскиот весник „Новините“, новите авиони треба да ги заменат веќе...