Ознака: астразанека

ЕМА: Можна е врска меѓу „астразенека“ и згрутчувањето на крвта

Европската агенција за лекови денес објави дека постои можна врска помеѓу вакцината на „Астразенека“ и реткото формирање тромби, но останува позитивно што здравствените придобивки...

Министерка oд Босна и Херцеговина порача дека вакцината на „Астразенека“ е...

„Астразенека“ размислува да ја тужи Босна и Херцеговина во врска со изјавата на министерката за надворешни работи Бисера Турковиќ, која рече дека вакцината од...