Ознака: Асбел Кипроп

Четиригодишна суспензија за Кипроп, олимпискиот шампион на 1.500 метри

Кениецот Асбел Кипроп, олимпискиот шампион на 1.500 метри од Пекинг 2008-та и трикратен светски првак (Даегу 2011, Москва 2013 и Пекинг 2015-та), е суспендиран...