Ознака: Асаф Адеми

Министерот за култура Адеми се повлече од функцијата

Министерот за култура Асаф Адеми поднесе оставка од функцијата на прес-конференција во партиското седиште на „Алтернатива“. Адеми донел ваква одлука поради здравствени причини и во...

Асаф Адеми: Сите одбиени проекти повторно ќе бидат разгледани

Министерот Асаф Адеми, кој се наоѓа во работна посета на Берлин, во врска со реакциите на јавноста за резултатите од Годишните конкурси на Министерството...

Културата во 2018-та низ бројки

Министерот за култура Асаф Адеми направи пресек на проектите и активностите што се реализираа во 2018 година со поддршка од Министерството за култура, со...

Соработка со Шведскиот национален театар

Министерот за култура Асаф Адеми во просториите на Министерството за култура оствари работна средба со директорот на „Рикстеатерн“, Шведскиот национален театар, скопјанецот Дритеро Касапи. На...