19.1 C
Skopje
24.5.2019 - 13:56

Ознака: архитекти

Архитекти на економски чуда

Немам намера да пишувам за генијалните научници (Џејмс Ват, Никола Тесла, Томас Едисон, Михајло Пупин, Александар Бел и други), кои ги пронајдоа големите научнотехнички...

Димитровски: Македонија забрзано останува без инженери

Во Македонија и во сите држави од овој простор има сѐ поголем недостиг од инженерски кадар, а особено од добар професионален кадар со овластувања....

Естетиката тешко се забележува во морето од агресивно шаренило

Клучни за создавање препознатлив бренд се квалитетот, доследноста и истрајноста. Естетиката кај нас е современа и скромна, и тоа истовремено претставува квалитет и препрека...