38.8 C
Skopje
30.7.2021 - 16:14

Ознака: Архив

Професори од Вашингтон ја утврдија вредноста на пергаментите чувани во...

Подобар подарок за 70-годишниот роденден, Државниот архив и Одделението во Битола не можеа да посакаат. Тој роденденски подарок стигна минатата година од преку Атлантикот,...

Во Македонија од 1941 до 1945 година биле убиени 40 свештеници!

Ексклузивно: Документи од Архивот на СПЦ Пишува: Блаже Миневски Во прегледот за убиени свештеници од 1941 до 1945 година, кој пред Синодот на СПЦ го...