10.3 C
Skopje
21.2.2020 - 15:36

Ознака: архива

Ќе се дигитализира десетвековната архива на Венеција

Заедно со стотици други крајбрежни, островски градови и целосни острови, Венеција - пловечкиот град наскоро, би можела да се најде под брановите доколку нивото...

Македонците за Ватикан биле Македонци и во 17 век!

Историски сведоштва пред посетата на папата: Ватикански документи во НУБ „Свети Климент Охридски“ - Скопје Според документи на Светиот престол, во Македонија никогаш не живееле Бугари...

Промовирана веб страница со стари и ретки книги за македонскиот јазик

Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) при МАНУ промовираше веб-страница на Дигиталниот архив на македонскиот јазик (damj.manu.edu.mk) што е подготвуван во изминатите десет години. Во...