20.8 C
Skopje
22.8.2019 - 9:31

Ознака: археолошки истражувања

Некропола кај Гевгелија дава податоци за пајонските заедници

Археолошките истражувања на 79 гроба и пронајдените предмети, од кои некои уникатни, во подрачјето на Долно Повардарие, несомнено укажуваат дека некрополата Милци кај Гевгелија...

Монетата на Александар дава нови сознанија за Стибера

Од македонскиот период на егзистирање на градот се издвојува уште еден наод, а тоа е теракотна биста на божица со круна на главата, веројатно...