20.1 C
Skopje
21.7.2019 - 0:40

Ознака: археолог

Виктор Лилчиќ-Адамс е страстен истражувач и неуморен трагач

На Филозофскиот факултет во Скопје завчера беше промовирано новото, четврто издание на научното списание „Фолиа археологика Балканика“, овој пат посветено на познатиот македонски археолог...

Најславниот светски археолог бил во Скопје и трагал по Јустинијана Прима

Деновиве е актуелна плочата испишана на латински јазик пронајдена во „Чифте-амамот“. Тоа повторно нѐ враќа во времето кога еден од најславните светски археолози бил...

Познатиот археолог Захи Хавас го посети Стоби

Светски познатиот археолог Захи Хавас попладнево ги посети археолошкиот локалитет Стоби и неготинскиот музеј, во рамки на неговата посета на регионот, по повод празнувањето...