4 C
Skopje
19.2.2019 - 22:44

Ознака: археологија

Мистериозната приказна за фаталната Клеопатра раскажана од д-р Хавас

Не ја пропуштајте можноста „Кралот на пирамидите“ да Ви ја раскаже мистериозната приказна за древниот Египет и фаталната Клеопатра. Кога ќе помислите на древниот...

Објавен третиот број на археолошкото списание „Аксиос“

Студентското Археолошко Здружение „Аксиос“ денес на пладне ја одржа промоцијата на третиот број на нивното електронско списание по археологија и историја „Аксиос“ во салата...

„Врбјанска чука“ ќе биде претставена на меѓународни конференции

Археолозите денеска ги завршија годинашниве истражувања на неолитскиот локалитет „Врбјанска чука“ во Кривогаштанско, неспорно потврдувајќи дека датира од пред 8000 години, а бројните наоди...

Голема Пешт повторно се истражува

Годинава ќе се спроведуваат анализи што можат да ја измерат староста на примероци од пештерата кај селото Здуње дури до 2 милиони години пр....

Археопаркот „Бразда“ повторно актуелен

ПН Утре на локалитетот на паркот ќе се прикаже документарец, а ќе биде отворена и изложба за владетелската гробница Во археопаркот „Бразда“ во близината на...