Ознака: Артур Жмијевски

Делата на Артур Жмијевски до 30 март во МСУ

Реномираниот полски уметник Артур Жмијевски ги изложи своите дела под наслов „Демократии /Реализам“ во Музејот на современата уметност. Станува збор за ден од најзначајните...

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Утревечер, (1 декември) во 20 часот во Музејот на современата уметност - Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ на реномираниот полски...