Ознака: артилериска граната

Пронајдена артилериска граната близу Битола

Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната,...

Неексплодирана артилериска граната пронајдена во Битола

Стара неексплодирана артилериска граната од Првата светска војна е пронајдена во старата касарна во Битола-комплекс Јуриј. Пиротехничар во Дирекцијата за заштита и спасување вчера пријавил...