Ознака: Арнолд Беклинг

Островот на мртвите

За време на едно патување по Медитеранот, швајцарскиот сликар Арнолд Беклинг (1827-1901) видел еден остров што пленел со својата убавина. Подоцна, по сеќавање, го...