Ознака: апликација

Апликацијата „Мапа на криминалот во Македонија“ ќе им помага на граѓаните

Студентите од Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, или попознат како ФИНКИ, се покажаа како креативни и иновативни умови што се исклучително активни...

Општината Карпош доби мобилна апликација за граѓанско учество во локалните политики

Во трговскиот центар „Лептокарија“ се одржа настанот „Промотивен ден на мЗаедница“, наменет за промовирање на новата мобилна апликација за општината Карпош. Станува збор за...

Пелистерка апликација: За здрави одлуки во 2019!

Македонската компанија Пелистерка, годинава одлучи традиционалниот годишен календар да го замени со апликација. Освен стандардниот календариум, апликацијата има уште неколку функции кои што ќе...

„Запознавање на Фејсбук“ ќе биде дел од функциите, а не посебна...

„Фејсбук“ не планира да почне самостојна апликација за запознавање како апликациите „Тиндер“ и „Меч груп“. Напротив ќе воведе функција што ќе биде базирана во...

Мобилна апликација за промоција на македонскиот туризам

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ја промовираше апликацијата „Visit Macedonia“ (Визит Маседониа), што ќе служи за промовирање на туризмот во земјата. - За туризмот...

Нова македонска апликација што ви овозможува вести и информации од проверени...

Квантитетот на информациите што секојдневно стигнуваат до нас придонесува за сè потешко распознавање и правење разлика помеѓу вистинските и лажните вести, како и за...

Веб апликација која ќе овозможи Буџетот на РМ да биде подостапен...

Во Министерството за финансии денеска попладне почна првиот Фин хакатон на кој над 70 млади лица ќе работат на развивање апликација што ќе ја...

Брза пријава за брза реакција

Граѓаните досега пријавиле вкупно 105 проблеми, од кои 11 се решени, а 27 се ажурирани. Тие имаат можност при пријавувањето на апликацијата да оставаат...

Со „Комуницира.ме“ секој ќе го има знаковниот јазик в џеб

„Комуницира.ме“ е бесплатна апликација, што им овозможува на сите да комуницираат со лицата со оштетен слух и да го научат македонскиот знаковен јазик. Таа...

Руското правосудство нареди блокада на апликацијата Телеграм

Руското правосудство нареди денеска да се блокира мобилната апликација за размена на пораки Телеграм во Русија, во очекување таа да им одобри на специјалните...