Ознака: „Анџело Ла Векија“

Зоран Костески добитник на специјална награда на „Антево слово 2019-2020“

На Меѓународниот конкурс „Антево слово 2019-2020“, кичевскиот поет Зоран Костески, за песната „Ќе те сместам во стиховите“ стана добитник на специјалната награда, со што...

Познати добитниците на наградата „Антево слово“

Mеѓународниот конкурс за поезија „Антево слово“, распишан по третпат од Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio...