12.8 C
Skopje
3.12.2021 - 14:44

Ознака: Антропологија

Денови на етнологија и антропологија во „Буква“

Од денеска до недела во кафе-книжарницата „Буква“ ќе се одржуваат „Етно: Антро - Денови на етнологија и антропологија“, во организација на Институтот за етнологија...

Запис на една културна антропологија

Кон изложбата на фотографии на Џоел М. Халперн, „Скопје, 1973 г. - 10 години по земјотресот“, на Македонското студентско етнолошко-антрополошко друштво и „Кунстматрикс“ Осврт Изминатиов екстензивен...

Цивилизација 3.

Ако Шпенглер ја посматра цивилизацијата од аспект на строго затворен културолошки систем на големите стилови на културата, стилови-епохи, францускиот антрополог Луј-Вансен Тома неа ја...