28.2 C
Skopje
20.6.2019 - 13:50

Ознака: античко време

Името Македонија од античко време до денес

По пропаѓањето на античкиот свет и менувањето на политичката состојба како на Балканот така и во цела Европа, почнуваат процесите на етногенеза на современите...