27.6 C
Skopje
26.4.2019 - 16:46

Ознака: Антички театар

Со „Илијада“ вечерва се затвора 58-то „Охридско лето“

За следната година ќе инсистирам на домашна продукција на претстави. Би сакал секој театар во Македонија да подготви претстава што ќе биде наменски презентирана...

Концерт на Филхармонијата на 2 август во Антички театар во Охрид

Македонската филхармонија под диригентската палка на Џијан Емин и американскиот музичар и диџеј Хуан Аткинс на 2 август во 22 часот во Античкиот театар во Охрид...

Восхит од врвното музицирање на романските оперски пејачи

Во амбиент на еуфорично расположение и креативна понесеност, по церемонијалниот дел од поздравните говори на отворањето на фестивалот „Охридско лето“, спектакуларно се одгласија оперските...

Подновениот Антички подготвен за отворањето на „Охридско лето“

Како солисти ќе се претстават извонредната певица, сопранот Елена Мошуц и тенорот Калин Братеску од Романија, со изведба на арии од опери на Пучини,...