Ознака: Антисемитизам

Повик до сите Германци да носат кипа во знак на солидарност

Се повикуваат Германиците од сите вери в сабота да носат традиционална еврејска капа, наречена кипа, во знак на солидарност со еврејската заедница, откако се...

Антисемитизмот како политичка идеологија

Вообичаено, антисемитизмот во Европа и во светот одамна се подразбира како израз на нетрпеливост и форма на вечно непријателско однесување спрема еврејскиот народ и...