Ознака: Антикорупциска комисија

За неполни две години Антикорупциската комисија постапила по вкупно 713 предмети

Со презентација на клучните активности, резултати и идни предизвици во борбата против корупцијата и судирот на интереси, Државната комисија за спречување на корупцијата го...

ДКСК: Кај Ангеловска нема кривична одговорност, но прописите мора да се...

Државната комисија за спречување на корупција не утврдува кривична одговорност, но од етички аспект го покренува прашањето од високо ниво и ќе препорача да...

Четворица вработени во Антикорупциска се позитивни на коронавирус

Четворица вработени во Антикорупциската комисија се позитивни на коронавирусот. Станува збор за вработените во службите на комисијата, а позитивен на Ковид-19 не е ниту еден...

Корупцијата и натаму сериозен проблем во Македонија

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, Хелсиншкиот комитет констатира дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои...

Ректорот на УКИМ ги отфрли тврдењата на антикорупциската комисија

Ректорот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Никола Јанкуловски, преку соопштение до јавноста реагираше на тврдењата на Државната комисија за...

Антикорупциска бара кривично да се гони Владимир Панчевски

Антикорупциската комисија ќе поднесе иницијатива за кривично гонење на одговорни и службени лица во Основниот суд Скопје 1, меѓу кои и за поранешниот претседател...

Антикорупциска отвори постапка за судиите Панчевски, Вангеловски, Зафировска, Костова и Лаличиќ

Државната комисија за спречување на корупција по сопствена иницијатива на денешната седница одлучи да отвори предмет за злоупотреби и коруптивни дејства на судиите Владимир...

Ивановска: Ќе следиме дали администрацијата тера кампања во работно време

Претседателката на Антикорупциската комисија, Билјана Ивановска, во неделното интервју на Радио Слободна Европа истакна дека знаејќи дека се злоупотребуваат вработените во јавната администрација, тие...

Ивановска: Ќе работиме одговорно, транспарентно, професионално и законито

Новоизбраната претседателка на Антикорупциската комисија Билјана Ивановска истакна дека ќе работат одговорно, транспарентно, професионално и законито. Во изјава за медиумите рече дека новиот состав на...

Утврден составот на новата Актикорупциска комисија

Комисијата за прашања на изборите и именувањата на денешната седница едногласно ја утврди предлог листата за именување на претседател и членови на Државната комисија...