Ознака: „Антево перо“

„Антево перо“ за стихозбирката „Потпис: Трепетлика“ од Ана Стојаноска

Комисијата за доделување на наградата „Антево перо“ за 2020 година, во состав проф. д-р Венко Андоновски (претседател), д-р Атина Цветаноска и Жорж Поповски, (членови),...

Седум поетски остварувања во потесниот круг за наградата „Антево перо“

Седум поетски остварувања се избрани во потесниот круг за наградата „Антево перо“ за 2020 година и од нив ќе биде прогласена победничката стихозбирка. На својот...

Во тек е конкурсот за доделување на наградата за поезија „Антево...

Меѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски – Антево перо“, потсетува дека е во тек конкурсот за доделување на наградата „Антево перо“ за 2020 година. Наградата...

Отпечатен Зборник на трудови „Антевото дело – непресушен изворник на мислата...

„Меѓународна поетска манифестација „Анте Поповски - Антево перо“ Во време на големи турбуленции предизвикани со појавата на коронавирусот и депресивно-демотивирачките и ригорозни мерки за спречување...

Второ издание на поетската манифестација „Анте Поповски-Антево Перо“

Годинава меѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски- Антево перо“ ќе се одвива од 4 до 6 октомври во Скопје и во родното село на поетот,...

Наградата „Антево перо“ за Александра Димитрова

Поетесата Александра Димитрова за поетскиот ракопис „Дупка“ е годинешниот добитник на наградата „Антево перо“. За наградата расправеше тричленото жири-комисијата во состав Венко Андоновски (претседател), Атина...

Пет стихозбирки во најтесен избор за наградата „Антево перо“

Во најтесен избор за наградата за поезија „Антево перо“ која на почетокот на октомври официјално ќе биде врачена по вторпат, селектирани се пет стихозбирки,...

Осум наслови во конкуренција за наградата за поезија „Антево перо“

На својот прв консултативен состанок одржан на 4 септември 2019 година, жири-комисијата за доделување на наградата „Антево перо“ во состав: проф. д-р Венко Андоновски...

Викендов врачување на наградата „Антево перо“

В петок и сабота во Скопје и во Лазарополе ќе се одржи Меѓународната културно-поетска манифестација „Анте Поповски – Антево перо“. Отворањето на дводневната манифестација востановена...

Славе Ѓорѓо Димоски прв добитник на наградата „Антево перо“

Поетот Славе Ѓорѓо Димоски е добитник на наградата „Антево перо“, првпат востановена оваа година во чест на великанот на македонската поезија Анте Поповски. Како...