-1.2 C
Skopje
24.2.2020 - 7:21

Ознака: анксиозност

Зошто стресот не предизвикува секогаш анксиозност и депресија

Многу често зборуваме дека сме под стрес. Тој всушност е неодминлив во нашето секојдневно живеење. Скоро да не постојат моменти кога не сме под...

Анксиозноста не се лекува само со анксиолитици!

Современите тераписки насоки за третман на анксиозните растројства подразбираат комбинација од психотерапија заснована на техники на когнитивно-бихејвиорална терапија и фармаколошка терапија Проблемот со зачестена појава...

Гледањето филмови со суперхерои ја зголемува самодовербата кај луѓето

Според нови истражувања, гледањето филмови со суперхерои може да биде позитивно за вашата самодоверба. Исто така, ваквите филмови можат да ви помогнат во победувањето...

Како да се изборите со паничните напади

За нормален и продуктивен живот најважно е да бидете здрави- ментално и физички. Анксиозноста е еден од најголемите проблеми која го нарушува психо-физичкото здравје....

И основците посетуваат психолози

Кај адолесцентите малку е поспецифична состојбата бидејќи тие се сами по себе во конфликтни години, кога отфрлаат авторитети, не слушаат родители, имаат потреба да...