Ознака: анкета

Две третини од граѓаните ја следат кампањата, а нешто повеќе од...

Две третини од граѓаните ја следат кампањата за локалните избори, со што 52 отсто од нив се донекаде или целосно задоволни од политичката понуда...

Луѓето ја туркаат Земјата кон пресвртна точка

Три четвртини од луѓето во најбогатите земји во светот веруваат дека човештвото ја турка планетата Земја до екстремна состојба и поддржуваат промена на приоритетите...

Лавина реакции по телефонската анкета со гласање на СДСМ

Со цел да го провери јавното мислење на кандидатите за градоначалник на Битола, општинската организација на СДСМ организраше телефонска анкета со гласање преку телефон....

Анкета на ФИДЕ и ЕЦУ за шахот во училиштата

Собраните информации би придонеле за следниот чекор, а тоа е сугерирање на оперативен, маркетиншки и финансиски план за ФИДЕ за шахот во училиштата за...

Македонските политичари непребирливи за вакцините

НАША АНКЕТА Долгоочекуваната имунизација во Македонија против ковид-19, иако со симболичен број дози од донацијата на Србија, официјално започна вчера, на 17 февруари. Според најавите,...

Голема неинформираност и незадоволство кај граѓаните за заштита на водата

Според анкетата спроведена во рамки на кампањата „Разбистри сè“ Постои голема неинформираност и незадоволство кај граѓаните во Македонија во однос на заштитата на водата и...

Кои се најбитните пет чекори на идната влада

Анкета на „Нова Македонија“ со граѓаните и со политичките аналитичари Справување со коронавирусот, закрепнување на економијата, обезбедување на функционирањето на правната држава, реформи во државната...

Како гледа светот на американскиот претседател

Новата анкета на Галуп покажува дека ставовите на американската администрација предводена од претседателот Доналд Трамп остануваат негативни на меѓународно ниво. Во 135 земји и...

Граѓаните се сомневаат во професионалноста на општинските инспектори

НВО Инфоцентарот, во рамки на проектот „Граѓански мониторинг врз инспекциските служби на локално ниво“, поддржан од Амбасадата на САД во земјава, спроведе истражување на...

Грците полека се помируваат со Преспанскиот договор, но не гледаат придобивки

Поголемиот дел од грчката популација полека ја прифаќа промената и решавањето на спорот со Македонија, според анкета на ЕЛИАМЕП и универзитетот „Македонија“ од Солун Какво...