20.3 C
Skopje
23.10.2019 - 12:40

Ознака: Анета Ангеловска-Бежоска

Првите банкноти со новото име нема да бидат двојазични

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежовска, информира дека новите банкноти со новото име Република Северна Македонија може да се очекуваат во оптек во јануари...

Платежната инфраструктура во Македонија е во линија со светските стандарди

Платежната инфраструктура во Македонија е во линија со европските и со светските трендови и стандарди и постојано се унапредува и надградува, ова беше истакнато...