Ознака: Андреј Жерновски

Палмер: Верувам дека македонските граѓани ќе ја донесат вистинската одлука на...

Верувам во мудроста на македонските граѓани и убеден сум дека тие ќе знаат да ја донесат вистинската одлука на претстојниот референдум, рече американскиот  заменик-државен...

Жерновски на „One Love Tour“ фестивалот во Софија

Заменик министерот за надворешни работи Андреј Жерновски и министерката за надворешни работи на Република Бугарија Екатерина Захариева денеска во Софија присуствуваа на фестивалот "One...

Жерновски: Очекуваме засилена поддршка од САД и ефектуирање на поканата за...

Задоволство од континуираниот и конструктивен билатерален политички дијалог меѓу Република Македонија и САД, базиран на традиционалното пријателство и стратегиското партнерство меѓу двете земји, изразиле...