Ознака: ангажирање

ВМРО-ДПМНЕ со предлози за квалитетно и ефективно справување со корнавирусот

Потребно е максимално ангажирање на сите стручни и кадровски потенцијали за квалитетно и ефикасно справување со моменталната состојба во која се наоѓа Република Македонија,...

Работно ангажирање на 170.000 неактивни млади лица

Во рок од два месеца, бугарската влада ќе понуди систем за стекнување вештини и вклучување на пазарот на трудот на 170.000 лица, на возраст...

Ангажирањето тинејџери е нов тренд во фудбалот

Еволуцијата во спортската наука природно влијаеше врз еволуцијата на тактиките и создаде побрз спорт. Ова уште повеќе ѝ дава предност на младоста и сѐ...

Ќе се увезува ли принципот на владеење на правото

Сѐ погласни ставовите за ангажирање странски експерти за раководители на институциите Правните експерти и стручната јавност се едногласни дека е рано да се зборува за...