Ознака: анатомија

А(нато)мија на предавството

Време е да се повлече црта, да се направи попис и салдо на сѐ што (не) е сторено во мандатот на сегашната влада, но...

Анатомија на наредната рецесија

Светската финансиска криза во 2008 година главно претставуваше голем негативен агрегатен шок на побарувачката, додека следната рецесија ќе биде предизвикана од постојани негативни шокови...

Референдумот – анатомија на еден политички неуспех

Постреферендумските толкувања на резултатот од политичари, правници, аналитичари, слободни, цивил - новинари и други грант-шоу експерти, главно во насока на докажување дека два и...

Кратка анатомија на злосторството

(Рембрант: Час по анатомија) Македонија сега, драг читателу, по оној недостоен договор за наше преименување со Грција е слична на онаа славна слика на Рембрант...