4.8 C
Skopje
28.1.2022 - 21:15

Ознака: анализи

Може ли да се пресликаат условите за пенали на меч со...

Саутгејт вели дека тој ги избрал петтемина врз основа на собраните податоци од тренинзите од репрезентативниот центар, што е слична стратегија како и на...

СЗО ги анализира извештаите поврзани со „Астра зенека“

Светската здравствена организација (СЗО) соопшти дека ги анализира извештаите поврзани со вакцината на „Астра зенека“ против ковид-19, но засега нема докази дека некои здравствени...

Пробиотиците се всушност бескорисни

Израелски научници тврдат Група израелски научници тврдат дека пробиотиците, храната што содржи добри бактерии, се скоро бескорисни. Нивното истражување е една од најдеталните анализи за...

Колкав раст на БДП ќе нѐ приближи до животниот стандард на...

Ништо не правиме со 3,4 отсто раст на БДП што го проектира ммф Разликата помеѓу нашиот раст на бруто-домашниот производ по човек и европскиот е...

Триумфот на лагата

А кога општеството ќе го загуби своето длабоко, древно упориште, она невидливо, но есенцијално што му ги дава силата и смислата, кога ќе се...

16 = 250

Секојдневно сме сведоци дека земјите од регионот, а особено Македонија, се во самиот врв на црните листи кога станува збор за загадувањето на воздухот....

Колку сме способни да откриеме лага од вистина?

Секојдневно сме бомбардирани од секакви информации, вести, соопштенија, анализи, сугестии итн. Сведоци сме дека многу од тоа што ни се сервира нѐ вознемирува, ни...

Зошто исчезнува стоката од Македонија?

Намалувањето на добиточниот фонд во земјава е резултат на намалениот интерес за одгледување добиток, поради неконкурентното производство, скапата цена на чинење на храната за...

Аналитичари: Еднократни напади во Сирија ќе немаат ефект

Во првите реакции по денешните напади на САД, Велика Британија и Франција врз Сирија, аналитичарите имаат различни оценки - од тоа дека еднократна акција, нема...