Ознака: анализа

Стратфор: Референдумот може да ги разгори националистичките чувства во двете земји

Под површината на релативната смиреност на Западен Балкан во текот на изминатата деценија, етничките тензии и националистичката страст продолжуваат да се јавуваат. Во последните...

Колкава е навистина руската моќ над Германија?

Анализа И претседателот на САД, Доналд Трамп, и голем број високи функционери во неговата администрација јавно изразија изненадувачки отворен став во кој се вели дека...

Зошто Израел сѐ уште не може да си дозволи да го...

Воените аналитичари се согласни дека и теоретски/статистички и како воена реална проекција, Израел е воено способен да го уништи Хамас. Но, исто така во...

Повеќето жени се надвор од пазарот на трудот

Од работоспособното женско население во Македонија во 2017 година 34,6 отсто биле вработени, а невработени само 9,7 проценти, што значи дека неактивни се дури...

Анѓушев: Се анализираат придобивките од воведувањето повисок персонален данок

Во моментов во Владата се изработува анализа за да се види кои ќе бидат придобивките од воведувањето повисок персонален данок за лицата кои повеќе...