Ознака: АМФОРА

„Амфора“ го одбележа Денот на планетата Земја со чистење на дното...

Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид ја одбележа 50-годишнината на Денот на планетата Земја, приклучувајќи се кон глобалната иницијатива со чистење на дното на Охридското...

Од Охридското Езеро извадени над 200 потонати рибарски мрежи

Преку спроведена акција од Охридското Езеро беа извадени вкупно 230 потонати рибарски мрежи со должина од околу 12 километри. Станува збор за потонати мрежи, кои...

„Амфора“ на оригинален начин го честита пристапувањето во НАТО

Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид на оригинален начин го одбележа пристапувањето на Македонија во НАТО, кое беше официјализирано на вчерашната церемонија во седиштето на...

Василичарски оган и софра со виното на „Стоби“ во Охридското Езеро

  Со поставената софра со квалитетното вино на „Стоби“, нуркачкиот центар „Амфора“ првпат го запали традиционалниот василичарски оган под вода во Охридското Езеро, кај музејот...

Нуркачите во Охрид под вода го запалија традиционалниот оган за Василица

Нуркачите од Нуркачкиот центар АМФОРА од Охрид на несекојдневен и атрактивен начин ја најавија Стара нова година и под вода го запалија традиционалниот оган,...

Брза, прецизна и однапред подготвена акција за спасување е клучот за...

Акцијата за спасување на дванаесетте деца и на нивниот фудбалски тренер од пештерата во Тајланд се изведува во тешки услови и носи огромен ризик,...

Секулоски: Акцијата за спасување во Тајланд е ризична и за најискусните...

Акцијата за спасување на дванаесетте деца и нивниот фудбалски тренер од пештерата во Тајланд, се изведува во тешки услови и носи огромен ризик, дури...